CETINJE: PROVJERENO POSTUPANJE POLICIJE

CETINJE: PROVJERENO POSTUPANJE POLICIJE
02 Mar

CETINJE: PROVJERENO POSTUPANJE POLICIJE

Podgorica/Cetinje, 2.mart 2020. godine - Savjet za građansku kontrolu rada policije je provjerio postupanje policije u odnosu na građane D.J. i I.J. sa Cetinja a na osnovu interesovanja i pisanja medija.

Savjet je obaviješten da su ovi građeni lišeni slobode zbog ometanja i omalovažavanja policijskih službenika. Tom prilikom su, prema navodima iz policije, vrjeđali, psovali, prijetili im i omalovažavali policijske službenike prilikom sprovođena službenih radnji i aktivnosti prema trećim licima. Pošto su završene primarno važne i prioritetne službene radnje, oni su uhapšeni i dovedeni na dalje postupanje kod Osnovnog državnog tužioca. 

Savjet je, na osnovu dostupih službenih infornacija i dokumentacije,  konstatovao da prema njima nije bilo upotrebe sredstava prinude niti je konstatovano postojanje bilo kakvh povreda pri dovođenu u prostorije za zadržavanje. 

Načelnik Odjeljenja bezbjednosti Cetnje je postupio po preporuci Savjeta i zadržanim licima ponudio zdravstveni pregled koji oni nijesu prihvati jer su saopštili da nema potrebe za istim.