20 GODINA SIGURNE ŽENSKE KUĆE

20 GODINA SIGURNE ŽENSKE KUĆE
18 Dec

20 GODINA SIGURNE ŽENSKE KUĆE

Podgorica, 18. decembar 2019. godine - Povodom dvadeset godina od osnivanja nevladine organizacije "Sigurna ženska kuća" (SŽK) održana je panel diskusija pod nazivom "Gdje smo stigle i kako dalje" koji je imao radni i svečarski karakter.

Panel je otvorila gospođa Ljiljana Raičević, predsjednica SŽK, jedna od vodećih i najistaknutijih aktivistkinja za ljudska prava u Crnoj Gori. Ona je u svom obraćanju u segmentu državne politike i skloništa za žene sa iskustvom nasilja naročito istakla dobru saradnju sa crnogorskom Policijom i posebno prepoznala kvalitet rada, pristup i odnos ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića.

Panelista je bio i sam ministar Nuhodžić koji je čestitao jubilej i istakao odlučnost i hrabrost SŽK pri zastupanju žrtava nasilja. 

Na panelu se diskotivalo o radu skloništa u zemlji i regionu ori čemu su uz Crnu Goru predstavljena iskustva iz Slovenije, Hrvatske, BiH, Srbije, Maledonije i Srbije.

Panelu je u ime Savjeta za građansku kontrolu rada policije prisustvovao njegov predsjednik mr Aleksandar Saša Zeković. 

Savjet za građansku kontrolu rada policije uputio je osoblju i volonterkama SŽK čestitku sa najboljim željama u budućem radu.