“NIKO NE ODGOVARA ZBOG ZLOSTAVLJANJA GRAĐANA”

“NIKO NE ODGOVARA ZBOG ZLOSTAVLJANJA GRAĐANA”
17 Mar

“NIKO NE ODGOVARA ZBOG ZLOSTAVLJANJA GRAĐANA”

Podgorica, 17. mart 2019. godine - Predsjednik Savjeta za građansku kontrolu rada policije, mr. sci Aleksandar Saša Zeković, dao je intervju dnevnim novinama “Dan”.

U razgovoru sa novinarom “Dan”-a Milanom Sekulićem predsjednik Savjeta za građansku kontrolu rada policije je govorio o ishodima zlostavljanja, nečovječnog, ponižavajućeg i nehumanog postupanja policajaca prema građanima a predstavio je i godišnji izvještaj o radu građanske kontrole policije koji je dostavljen Skupštini Crne Gore te prepoznao napredak u radu Ministarstva unutrašnjih poslova.

Zeković je odgovorio i na pitanje o aktuelnim javnim okupljanjima građana i trebaju li građani da strahuju od ponavljanja brutalnosti.

Posebna pažnja posvećena je izvještaju Komiteta protiv tortura Savjeta Evrope a predsjednik Savjeta Zeković se osvrnuo na dobre i negativne poruke tog izvještaja.

Predsjednik Savjeta je komentarisao minuli i aktuelni rad Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ).

Kompletan razgovor dostupan je na ovom linku kao i u štampanom izdanju dnevne novine “Dan” za nedjelju 17. mart 2019, rubrika “Društvo”, strana 11.